Geschiedenis

De oorsprong van onze organisatie

Meer dan 100 jaar Van Ooijen Bouw

Het bouwbedrijf is opgericht in 1906 door Andries van Ooijen. Een kerkenbouwer, die de kerktoren van Rijswijk heeft gebouwd waarna hij opdracht kreeg om de kerktorens in Lichtenvoorde en Zieuwent te bouwen via een architect die voor het bisdom Utrecht werkte.

Andries van Ooijen is vroeg overleden in de jeugdjaren van zijn zoon Johannes van Ooijen, wie vervolgens officieel het bouwbedrijf heeft opgericht in 1921. Naast het bouwbedrijf had de familie van Ooijen ook een meubelmakerij annex kistenmakerij. De vrouw van Johannes van Ooijen runde de welbekende Lichtenvoordse ‘5-sterrenkroeg’ Tapperij van Ooijen. Deze is in 1962 overgenomen door Manus van Ooijen.

Het bouwbedrijf is eveneens in 1962 overgenomen door de gebroeders Carel en Andre van Ooijen. In de loop der jaren heeft het bedrijf zich gespecialiseerd in de woningbouw zowel seriematig als individueel, utiliteitsbouw bestaande uit bedrijfshallen, horecabedrijven, kantorenbouw en aan- en verbouwingen. In het jaar 2010 is Andre van Ooijen uit het bedrijf gestapt en zijn de kinderen van Carel van Ooijen voor 50% eigenaar geworden van het bouwbedrijf. Vanaf dit punt hebben wij ons volledig gericht op Service en Onderhoud voor ouderenhuisvesting.

Carel van Ooijen is tot zijn overlijden op 08-05-2020 directeur geweest van het bouwbedrijf.

Inmiddels wordt het bouwbedrijf gerund door de 4e generatie van de familie.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is RK_SintBonifaciuskerk_gr-3.jpg

Wat kunnen wij voor jou betekenen?

Neem contact op!

Van Ooijen Bouw B.V.
Koningslinde 30
7131 MP Lichtenvoorde
0544-372 576 info@vanooijenbouw.nl

Volg ons op Social Media